Your browser fingerprint:

Supramedicatia

Citeste

Supramedicatia, de orice fel, in vremea coronavirusului, suprasolicita ficatul.

Ce puteti face

Despre virus

Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri care pot provoca boli la animale sau oameni. La om provoaca infectii respiratorii, de la raceala comuna la boli mai severe, cum ar fi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) si Sindromul respirator acut sever (SARS). Cel mai recent coronavirus descoperit provoaca boala COVID-19.

COVID-19

COVID-19 este boala infectioasa cauzata de coronavirusul cel mai recent descoperit. Acest nou virus si aceasta boala nu au fost cunoscute inainte de aparitia focarului in Wuhan, China, in decembrie 2019.

Care este cea mai afectata populatie de acest nou virus COVID-19?

In momentul de fata inca se strang informatii si date statistice pentru a stabili exact care este cea mai afectata populatie.

Aceste statistici ne duc la concluzia ca cele mai afectate persoane sunt cele cu varsta peste 55 de ani si/sau persoanele cu afectiuni medicale preexistente (hipertensiune arteriala in special, dar si boli cardiovasculare, diabet, boli ale sistemului respirator si cancer). Acest grup de persoane cu varsta peste 55 de ani par sa dezvolte o forma grava de boala in comparatie cu alte categorii de varsta (cum ar fi populatia sub 40 de ani).

Pana in momentul de fata, datele statistice ne arata ca in Italia 58% dintre pacientii cu coronavirus care au decedat, aveau peste 80 de ani, 31% aveau peste 70 de ani.

 

Probabil ca daca ne gandim mai bine la aceasta populatie ne putem da seama ca pentru afectiunile preexistente pacientii urmeaza anumite tratamente. Bineinteles ca toate acestea sunt metabolizate de ficat si cu siguranta vor avea nevoie de protectie sau regenerare hepatica.

 

 


Steablock, singurul produs cu un studiu medical pentru pacientii cu patologii hepatice cronice din Romania, contine 3 antioxidanti puternici: acid alfalipoic, seleniu organic si silimarina.

Steablock este singurul supliment alimentar ce participa la regenerarea celulei hepatice, ce are la baza un studiu efectuat in Romania, cu rezultate pozitive majore in reducerea TGP, TGO si a Trigliceridelor.

Steablock poate fi utilizat inca din fazele incipiente ale afectarii hepatice (steatoza indiferent de grad si steatohepatita) si pana in fazele cronice (reprezentate de hepatita sau ciroza).

Formula Steablock poate imbunatati activitatea hepatica, prin reducerea nivelului transaminazelor. Rezultatele au fost observate la o administrare de 4 capsule pe zi, timp de 6 luni. Aceasta reducere a fost inregistrata atat in cazul TGP (36.8%) cat si in cazul TGO (34%) si este semnificativa d.p.d.v. statistic.

Formula Steablock poate imbunatati nivelul profilului lipidic. Cele mai bune rezultate au fost intalnite in cazul trigliceridelor (reducere cu 22.4%), colesterolului total (reducere cu 13%) si LDL colesterol (reducere cu 8.8%).

Studiul Steablock a debutat in aprilie 2018, incepand initial cu un lot de pacienti din Bucuresti, integrati in studiu la Spitalul Sfanta Maria si s-a extins din octombrie 2018 la nivel national, avand in acest moment inclusi in studiu 1200 pacienti, monitorizati de 150 medici investigatori.

Studiul a demonstrat reducererea afectarii hepatice prin administrarea Steablock, obtinand reducerea valorilor trigliceridelor, imbunatatirea parametrilor lipidici (reducerea valorilor Colestrolului total, LDL si cresterea valorilor HDL) si reducerea valorilor transaminazelor.


Recomandari conduita si alimentatie pentru persoanele de peste 55 ani

Recomandarea de prima intentie ca in urmatoarele saptamani si luni, trebuie protejate mai ales persoanele ce se incadreaza in aceasta categorie de varsta, in special cei care sufera si de alte boli. Protejand aceste persoane, vom duce la scaderea deceselor, scaderea persoanelor internate in sectiile de terapie intensiva si degrevarea spitalelor de cazurile grave.

In al doilea rand, in aceasta perioada, persoanele cu varsta de peste 55 de ani ar trebui sa adopte cateva masuri preventive si anume:

  • Sa evite sa iasa din casa – izolarea este cea mai sigura metoda de preventie in acest moment si chiar daca aceasta izolare in casa pare o placere la prima vedere, totusi strazile si pietele sunt pline de persoane de toate varstele.
  • Tratarea corespunzatoare a afectiunilor preexistente, astfel incat acestea sa nu slabeasca si mai mult sistemul imunitar
  • Sa beneficieze de o alimentatie bogata in antioxidanti – includerea in dieta pe cat posibil a fructelor si legumelor proaspete
  • Suplimentarea cu produse care contin antioxidanti si pe cat posibil, tratarea afectiunilor preexistente
  • Tinerea legaturii cu persoanele dragi prin intermediul telefonului sau internetului. O izolare in casa nu inseamna lipsa comunicarii, care poate afecta moralul acestor persoane
  • Ocuparea timpului liber cu lucruri pozitive – carti, un film bun sau piese de teatru disponibile online. Ocuparea timpului liber cu informatii care sperie aceste persoane afecteaza atat starea psihica dar si starea de sanitate

 

Bibliografie

https://www.cdt-babes.ro/articole/coronavirus-infectia-COVID-19.php
https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23740674-medie-varsta-pacienti-covid-romania.htm
https://raportuldegarda.ro/articol/coronavirus-barbat-batran-fumator-risc-maxim-infectie/
https://www.libertatea.ro/stiri/de-ce-este-criza-coronavirus-deosebit-de-severa-in-italia-2919365

Alatura-te comunitatii Facebook/Steablock

Iti promitem ca te vom tine la curent cu cele mai actuale informatii si cu toate ofertele promotionale.