Hyllan Pharma

str. Turturelelor nr.11A,

etaj 2, sector 3, Bucuresti

021 .425 55 66

© Hyllan Pharma

www profecund ro

.

.

office@hyllan eu

.

Despre ficat

inapoiCe_este_ficatul_gras.php

Ficatul este cel mai mare organ glandular din organism si indeplineste multiple functii critice pentru a mentine organismul curat de toxine si substante nocive.


Un ficat mediu adult cantareste aproximativ trei kilograme. Situata in partea dreapta superioara a cavitatii abdominale sub diafragma si in partea dreapta a stomacului, ficatul este alcatuit din patru lobi. El primeste aproximativ 1,5 litri de sange in fiecare minut prin artera hepatica si vena portala.

Ficatul este considerat o glanda - un organ care secreta substante chimice - deoarece produce bila, o substanta necesara pentru digerarea grasimilor. Sarurile biliare sparg grasimea in bucati mai mici, pentru a putea fi absorbita mai usor in intestinul subtire.In plus fata de producerea bilei, ficatul…


  1. BulletDetoxifica sangele, eliminand substantele nocive, cum ar fi alcoolul si drogurile

  2. BulletStocheaza cateva vitamine si fier

  3. BulletStocheaza glucoza din zahar

  4. BulletTransforma zaharul depozitat in zahar functional atunci cand nivelurile de zahar (glucoza) ale organismului scad sub normal

  5. Bulletindeparteaza hemoglobina, precum si insulina si alti hormoni

  6. BulletTransforma amoniacul in uree, care este vitala in metabolism

  7. BulletDistruge celule rosii imbatranite din sange (denumite celule eritrocitare)

Distrugerea celulelor rosii din sange produce deseuri care dau materiei fecale o culoare maro obisnuita. Decolorarea scaunului sau urina intunecata - ar putea semnala aparitia unor probleme in ficat, cum ar fi hepatita virala. Alte semne comune ale problemelor hepatice sunt:

Icterul - ingalbenirea pielii si a albului ochilor, din cauza acumularii de bilirubina, un produs rezidual al defalcarii hemoglobinei.


Afectiunile hepatice comune includ infectia cu hepatita, boala hepatica grasa si cancerul, precum si daunele provocate de alcool, acetaminofenul pentru ameliorarea durerii si unele medicamente impotriva cancerului.

Ciroza hepatica apare atunci cand organul devine cicatriciat si intarit, astfel incat acesta sa nu poata functiona corect. Aceasta este cel mai adesea cauzata de boala cronica a ficatului produsa de consumul prelungit de alcool sau de infectia cu hepatita C.


Dializa hepatica, in care o masina efectueaza functia de detoxificare a ficatului, este inca un tratament relativ nou si nu poate sustine o persoana mai mult de cativa ani. Dializa este folosita de obicei in perioada dintre insuficienta hepatica si operatia de transplant hepatic.

pagina urmatoareBoli_hepatice_nealcoolice_grase.php
inapoi la articolearticole.php